Ronald-Van-Rillaer-01Geb. Mechelen 19-05-1953

Vorming: Studio Herman Teirlinck. (richting toneel)

Behaalde in 1978 de 1e prijs in het Humorfestival van Knokke-Heist (Kabaretgroep Toost)

Schreef en speelde reeds meer dat 20 kabaretvoor-stellingen, kinderprogramma’s, theaterstukken, en musicals en meer dan 800 cabaretteksten

Speelt Lambik in de musical Suske en Wiske.

Ontwerpt de straat- en bedrijfsanimaties voor de firma Look & Smile BVBA.

Cultuuranimator van de stad Antwerpen

Deed al veel opdrachten als journalist, gastacteur, presentator

 

Televisieopdrachten

diverse rollen in o.a.

Kaat & Co (06) (Vaste rol)
Thuis (aflevering 2000-2001) (06)
Spring (05)
FC De kampioenen (05)
Hallo België (05)
Zone stad (05)
De Midasmoorden (Pilootaflevering (Pieter Aspe) (04)

Verschoten en zoon (03)
Spoed’(’02 + 03)
Familie(’02)
Make My Day (’02)
Langs de kade
Wittekerke

 

Stemopdrachten

Meneer aardappelhoofd in ‘Toy story’ 1 en 2 (Film NL)
The Powerrangers
(exclusieve stem voor Vlaanderen van) Mickey Mouse
Gepetto (Pinokkio)
Doc (gebrilde dwerg in Sneeuwwitje)
Aankondiger (disney on ice)
Diverse stemmen voor CD-rom’s

TV- en radiocommercials
MercatorTV-spot (03)
Herta ham spot
Standaard boekhandel
Provincie Limburg Fietsroute 2006

… en diverse anderen.

 

Schreef & speelde

“Einde van de tunnel” (98) (Samen met de Bang Gang Danscompagnie)
“BVBA Olifantenvel” (97) Solo
“Suske en Wiske op visite” (95) (speelde Lambik)
“Cloch art” (93) (met Ron De Rauw)
“Binnenwerk” (92) (met Ron De Rauw)
“Schijnwerkelijkheid” (92) (met Ron De Rauw)
“De kale broers” (’91) Kindertheater
“Pukkelspektakel” (91) (met Ron De Rauw)
“Hoogspanning” (’90) Solo. 110 voorstellingen
“TIDS” (’87), (Television Immune Deficiency Syndrome) Solo. 256 voorstellingen
“Krisiskabaret” (’86) “Blijspel in twee failliete bedrijven” (met Johannes Kimpen), 120 voorstellingen
“Krisiskabaret Twee” (’84) (met Johannes Kimpen), 180 voorstellingen
“De straat”, Kinderkabaretgroep Joekselpoeier (’84)
“Krisiskabaret” (’82) (Samen met Jef Huyben), 220 voorstellingen (B en NL)
“Stoemp Kramp en kreun” (’81)
“Terugtikken telt niet”, Kinderkabaretgroep Joekselpoeier (’81)
“Het mannetje en de fluit” (’80) kindertheater, 190 voorstellingen
“De Kale man” (’79) Solo
“Kabaretgroep Toost” (’78) 111 voorstellingen in België en Nederland.
“Wat ik nodig heb” (’77) Solo

 

Speelde mee in

“Cloch art” met Eric Goyvaerts (2004-2005)
“Suske en Wiske” De spokenjagers (Musichall) (2003) Cosmoclub Middelkerke (2003) Cosmoclub Middelkerke (2004)
“Suske en Wiske” op visite (Door hem zelf geschreven) (Speelde Lambik)
“Het grote Meliavontuur” (96) (Speelde Lambik)
“Suske en Wiske” (95)‘De Musical’ (Nederland)(speelde Lambik) (Schreef zelf Lambikrock)
“Suske en Wiske” (94)vc‘De Musical’ (Vlaanderen) (Tabas&co)(speelde Lambik)

Speelde in totaal meer dan 3.000 voorstellingen!

 

Schreef

“De Verteller” (2002) Kinderstuk
“Fitterdefit uit Fitland” (2000) Kinderstuk
“Ben” Musical (2000) (samen met Fonny De Wulf)
“Ik zie het niet meer zitten” (’98) (Theaterstuk)
“Het pompoenmannetje” (’96) Kleutertheater
“Frans Lamoen” (’85) (theaterstuk)

 

Eigen discografie

2002 – Suske en Wiske “De Spokenjagers”
1997 – “Het grote Meliavontuur” CD
1996 – “Suske en Wiske en de planeten” (cd voor planetarium Amsterdam)
1995 – “De mannen van het Zuid” CD Ronald Van Rillaer en Ron De Rauw (sept.95)
1994 – Suske en Wiske CD “De Musical” (als Lambik)
1993 – “Problemenlied” CD single van Ronald Van Rillaer en Ron De Rauw
1992 – “Fietsen” single Ronald Van Rillaer en Ron De Rauw
1992 – “Alles overboord” CD Ronald Van Rillaer en de Ron De Rauwband (mei’92)
1991 – “Afrika” single Ronald Van Rillaer en de Ron De Rauwband
1986 – “‘t Krisiskabaret” LP Krisiskabaret
1985 – “Frans Lamoen” LP Samenstelling van originele liedjes van Frans Lamoen
1983 – “Angelique” single Krisiskabaret
1981 – “Sacharov” single Stoemp, Kramp en Kreun
1979 – “150 Jaar België” lp Kabaretgroep Toost